find us on facebook

Εκδόσεις του ινστιτούτου

  • Jean Vaysse: "ΤΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ" 
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ
Επιμέλεια: Ινστιτούτο Γκουρτζίεφ

Resize320of20vaysse1

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ: ΓΙΑΤΙ  ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΖΑΝ ΒΕΣ

Ελαχιστα στα βιβλία εχουν την δυνατοτητα, με το περιεχομενο τους,να δημιουργουν μια αμεση σχεση με τον εσωτερικο κοσμο του αναγνωστη,μια συνδεση τετοιου ειδους,που να μπορουν να μεταφερουν την ζωντανη εμπειρια του συγγραφεα,διαμορφωνοντας μια παραλληλη βιωματικη κατασταση στον αναγνωστη,που να εμπλουτιζη και να διευρυνη την ποιοτητα της συνειδητοτητας του.

Ένα από αυτά που αποτελούν εξαίρεση  είναι και αυτό του Ζαν Βες «Το εσωτερικό ξύπνημα». Το βιβλίο αυτό, με την εξαιρετική ακρίβεια και σαφήνεια που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία ενός χειρούργου όπως ο Ζαν Βες, αναφέρεται στην δομή των ανθρωπίνων λειτουργιών, στις μεταξύ τους σχέσεις και στον τρόπο που αυτές ( οι λειτουργίες και σχέσεις ) κατανοουνται και βιωνονται με την προσέγγιση της Εργασίας στον εαυτο όπως την μετέδωσε ο κ. Γκουρτζίεφ.

Το κινητρο για την Εκδοση του βιβλιου, ηταν να μεταδοθει ευρυτερα η δυνατοτητα της γνωσης των μηχανισμων αυτων που καθοριζουν την συμπεριφορα, τις αποφασεις, την δραση, στην ζωη. Ενα ερεθισμα για ερευνα , αναζητηση και προβληματισμο για οσους το δεχθουν.

Η κατανοηση μπορει μονο να προκυψει μεσω της συνειδητης επαληθευσης της γνωσης. Ετσι αν και το βιβλιο παρουσιαζει γνωση και ισως γνωση πολυ υψηλης ταξης, απο μονο του δεν μπορει να χρησιμευσει, εκτος και αν κανεις το δοκιμασει, το αφομοιωσει και το μετατρεψει σε κατανοηση.

  • "ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ"
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ
Επιμέλεια: Ινστιτούτο Γκουρτζίεφ 

26977"......Η Διδασκαλία του Γκουρτζίεφ είναι προφορική, επικαλείται τον άμεσο δεσμό δάσκαλου και μαθητή.  Είναι μια διδασκαλία σε πολλαπλά επίπεδα, που παρουσιάζει παραδοσιακές ιδέες, αλλά όχι  δογματικά, στο βαθμό που η εσωτερική εμπειρία υπερβαίνει τον ορθολογισμό. Προσαρμοσμένη σε κάθε περίπτωση, εκφράζεται επίσης και χωρίς λέξεις, τόσο μέσα στην κοινή σιωπή όσο και με τις σωματικές ασκήσεις που στηρίζονται στη μουσική και τον ρυθμό, και που μας δόθηκαν με το όνομα "κινήσεις". 

Ο Γκουρτζίεφ έχει πεθάνει, αλλά η ώθηση που έδωσε διατηρεί ακόμη την ορμή της, κι έχει εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους. Οι ομάδες, για τις οποίες θα γίνει λόγος στη συνέχεια, υπάρχουν. Οι μαθητές του  Γκουρτζίεφ έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη διατήρηση του έργου του και στην έμπρακτη διάδοσή του. Σήμερα, σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, ορισμένοι από τους πιο στενούς του μαθητές δέχονται να δώσουν τη μαρτυρία τους....."

ΜΠΡΟΥΝΟ ΝΤΕ ΠΑΝΑΦΙΕ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

(Αλλοι Εκδότες και Εκδόσεις)

all-and-evrything

 Γ.ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ
"Ολα και τα πάντα. Σειρά Πρώτη. Ιστορίες του Βεελζεβούλ στον εγγονό του
"Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
   

1308750178

Γ.ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ
"Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους"
Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
   

lifeisreal

Γ.ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ
"Η ζωή είναι πραγματική μόνο όταν «Είμαι»".
Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
   

glimpses

Γ.ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ
"Ο Γκουρτζίεφ μιλά στους μαθητές του"
Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
   

201-04

ΠΗΤΕΡ ΟΥΣΠΕΝΣΚΥ
"Αναζητώντας τον κόσμο του θαυμαστού"
Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
   

fourthway

ΠΗΤΕΡ ΟΥΣΠΕΝΣΚΥ
"Ο τέταρτος δρόμος".
Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
   

9789998100299

ΤΟΜΑΣ ΝΤΕ ΧΑΡΤΜΑΝ
"Η ζωή μας με τονκύριοΓκουρτζίεφ"
Εκδόσεις ΔΙΟΝ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 22:07
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ομάδες εργασίας ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ »

Για συμμετοχή στις ομάδες εργασίας ή άλλες απορείες σχετικά με την λειτουργία μας, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή της ομάδας του facebook "ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Δημήτρη Λεοντσίνη


Αν δεν είστε μέλος σας προτείνουμε να γίνετε.


find us on facebook

Τι είναι το "Ινστιτούτο Γκούρτζιεφ Ελλάδος"

Το Ινστιτούτο Γκουρτζιεφ Ελλάδος προσπαθεί να συνεχίσει την  "Εργασία στον Εαυτό", όπως αυτή μεταδίδεται από τους αμέσους μαθητές του Γεωργίου Γκούρτζιεφ...

περισσότερα...